Nieuwe cursusdata VIScoach en VISmeester bekend!


In oktober start Sportvisserij Nederland weer met de cursussen voor jeugdvrijwilligers. De avondcursussen worden op verschillende plekken in het land gegeven, meestal in het federatiekantoor. Je hoeft dus nooit ver te reizen! De cursussen kosten je maar weinig tijd en zijn leerzaam en gratis. Klik hier voor de flyer.

Met de opgedane kennis en het cursus-certificaat op zak kun je jouw vereniging of federatie ondersteunen bij de jeugdwerkzaamheden. Dat hoeft echt niet dagelijks of wekelijks te gebeuren, want ook als je maar enkele dagen per jaar beschikbaar bent, kun je al veel betekenen. 
 

Cursus VIScoach

Voor vrijwilligers die namens hun vereniging actief zijn of willen zijn met jeugd is het volgen van de cursus VIScoach een aanrader. De cursus is sterk gericht op de praktijk aan de waterkant, waarbij je leert hoe je met een groep kinderen omgaat en ze op de juiste manier iets bijbrengt. Na het doorlezen van wat informatie maak je thuis de oefenvragen, oefenexamens en daarna je examen. Dat examen mag je dagelijks opnieuw maken tot je brons, zilver of goud hebt behaald. Na het bijwonen van de cursusavond krijg je het certificaat en mag je jezelf VIScoach noemen! 


 

Cursus VISmeester

De cursus VISmeester is een vervolg op de cursus VIScoach en is bestemd voor vrijwilligers die namens hun vereniging of federatie visles willen geven op de basisschool. De cursus wordt op één avond gehouden en bevat een huiswerkprogramma met een ‘oefenles’. Tijdens de eerste echte les op school is er begeleiding van Sportvisserij Nederland of de federatie. De visles bestaat uit een uurtje biologie, gevolgd door twee uur vissen in een water dichtbij school. De kinderen leren hierbij iets over de onderwaterwereld én leren verantwoord om te gaan met vis en de waternatuur. 

-> Meer informatie over de cursus VIScoach en het inschrijfformulier vind je hier
-> Meer informatie over de cursus VISmeester en het inschrijfformulier vind je hier


 

Cursusdata najaar 2023

Cursus VIScoach:

Maandagavond 2 oktober te Bilthoven 
Dinsdagavond 10 oktober te Heiloo 
Woensdagavond 18 oktober te Raalte 
Dinsdagavond 24 oktober te Drimmelen 
Woensdagavond 25 oktober te Tynaarlo 
Woensdagavond 1 november te Westervoort 
Donderdagavond 2 november te Grou 
Woensdagavond 8 november te Roermond
  

Cursus VISmeester:

Dinsdagavond 7 november te Heiloo 
Woensdagavond 15 november te Bilthoven 
Dinsdagavond 21 november te Raalte 
Woensdagavond 22 november te Westervoort 
Dinsdagavond 28 november te Drimmelen 
Woensdagavond 29 november te Tynaarlo 
Donderdagavond 30 november te Grou 
Woensdagavond 6 december te Roermond 

 

15-08-2023