Onze vereniging


Onze vereniging

Heerde en zijn omgeving biedt ruime mogelijkheden voor Sportvissers. Zowel voor de recreatieve visser als de fanatieke wedstrijdvisser, als de roofvisspecialist zijn er ruime mogelijkheden voorhanden. Met het Apeldoorns Kanaal, een aantal Weteringen, De Bovenhank en de Worperhank zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor vissers die relaxt achter een hengeltje langs de waterkant willen vertoeven. Vergist u zich echter niet, de verschillende wateren kenmerken zich over het algemeen door een prima visstand waar ook kapitale exemplaren rondzwemmen. 

Voor de fanatieke en meer gevorderde (wedstrijdvisser) biedt de IJssel een geweldige uitdaging. Deze voor Nederlandse begrippen snelstromende rivier biedt een geweldige visstand aan voorn, brasem, kolblei, winde.  Ook de bijzondere vissoorten zoals barbeel, blauwneus, sneep en meerval komen in deze prachtige omgeving voor. Zelfs een steur is al gevangen in de IJssel. 

Roofvissen? Baars, snoekbaars, snoek, roofblei en zelfs meerval vindt u in deze prachtige rivier. Voor alle genoemde vissoorten geldt dat ze in de IJssel net even sterker zijn. 

Geholpen door de stevige stroming bieden ze vaak stuk voor stuk
geweldige sport.